KÖKLERİNLE KUCAKLAŞ (HUG YOUR ROOTS) eTwinning Projesi

KÖKLERİNLE KUCAKLAŞ (HUG YOUR ROOTS) eTwinning Projesi

Maden Ortaokulu İngilizce Öğretmenimiz Hamide ÇELEN, öğrencilerimiz ve velileri ile birlikte "Köklerinle Kucaklaş" projesine proje ortağı olarak başladılar.

            MEB'İN desteklemiş olduğu eTwinning platformunda bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, kuruculuğunu Gazi Ortaokulu Ezine/ÇANAKKALE öğretmeni Derya ÇEĞİL ve Çardak Ortaokulu Çardak/DENİZLİ öğretmeni Ziynet ALTINEL YÜNCÜ'nün yaptığı "Köklerinle Kucaklaş (HugYourRoots)" isimli projeye başladılar. Proje, Türkiye'nin 4 farklı ilinden 5 öğretmenin katılımıyla başladı.

            Maden Ortaokulu öğretmenimiz Hamide ÇELEN, dilimizin zenginliği olan atasözleri, deyimler, maniler, şiirler, kültüre özgü sözcükler, vb. ile olan bağımız ne kadar güçlü olursa köklerin de o kadar sağlam olacağını belirtti. Önceliğimizin kendi köklerimizi oluşturan kültürel değerleri öğrenip tanıtmak, ardından farklı kültürleri tanımak olduğunu ekledi. "Kültürümüzün ögeleri birer yapboz parçaları gibi ülke genelindeki diğer kültürel zenginliklerle birleşince ortaya çok renkli, güzel bir tablo ortaya çıktığını söyleyebiliriz." dedi.

            Bu kapsamda öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde aile büyükleriyle bir araya geldi. Karadeniz yöresine ait manileri, atasözlerini, deyimleri ve sözcükleri onlara sordular. Oldukça keyifli ve farkındalık yaratan bir çalışma oldu.

            PROJEMİZ HAKKINDA

            Dilin kökleri deyimler, atasözleri, şiirler, ninniler, efsanelerdir.Onlarla olan bağ nekadar güçlü olursa, kökler o kadar güçlü olur. Köklere bağlılık, köprünün geleceğe olan bağlarını da güçlendirecektir. Önce kendi köklerimize dönmek, ardından farklı köklerle tanışmak ve kültürel değerleri eğlenceli web 2.0 araçlarıyla tanıtmak için yola çıktık.

            PROJENİN HEDEFLERİ

✓ Yöresel sözlerin tanınması ve özümsenmesini sağlamak.

✓ Atasözü, bilmece, mani, türkü...vb. yöresel kültürel değerlerin farklı bölgelerdekivaryantlarının farkına varmak.

✓ Kültürel ürünlerin birleştirici, bütünleştirici özelliklerini keşfetmek,

✓ Web 2.0 araçlarını tanımak.

✓ Farklı web 2.0 araçlarından yararlanarak geçmiş ve gelecek sentezi oluşturmak geleneklerle dijital dünyayı harmanlamak

            Projemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde yürütülecektir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerine projede başarılar dileriz.

Proje Kurucuları:

·         Derya ÇEĞİL – Gazi Ortaokulu Ezine/ÇANAKKALE

·         Ziynet ALTINEL YÜNCÜ – Çardak Ortaokulu Çardak/DENİZLİ

Projenin Ortakları:

·         Ahmet Evren AKAR –Vali Erdal Ata Ortaokulu Pazar/RİZE

·         Hamide ÇELEN – Maden Ortaokulu Yomra/TRABZON

·         Yaşar SOĞANCI – Çardak Ortaokulu Çardak/DENİZLİ

04.04.2022 411

 

 

 

 

 

 

04-04-2022  

04-04-202204-04-2022